At utvikle fotballtrenere

Noen tanker om høsten.......

2016-08-19
oscar.borgh@snaroen.no

Hei,                                                                                                  håper alle haft en god sommer - nå begynner fotballen igjen! I klubben gleder vi oss som alltid til nye treninger og kamper med utviklingen i fokus. Att utvikle fotballtrenerne, som er de viktigste ressursene for klubben i utviklingsarbeidet med alle spillere, er veldige stimulerende.

I hverdagen skjer selvfølgelig en mengde møten og diskusjoner med og mellom våres trenere. I tillegg prøver jeg at se hver trenere på feltet minst en gang hver uke med etterfølgende diskusjon og feedback. Ibland blir det til å være med i økten og arbeide mot spillene, og ibland blir det en mer passiv rolle for at analysere trenerens arbeide med spillene.

For å spisse till arbeidet ennå mer arbeider jeg dypere med en trenere hver måned. Da har jeg og treneren et individuellt prat der vi identifierer hva treneren ønsker og burde fokusere ekstre på i måneden.

Etter det gør vi en rekke tillpassede aktioner, før eksempel møten, skriftlige oppgaver, lager nye øvelser i trening, håndterer trenerens lederskap, etc. Alt for å gi treneren feedback av høy kvalitet i sitt fokus.

I tillegg samles alle trenere i Ungdom-sektionen flere ganger før sommeren og flere ganger etter sommeren for felles forum. Disse Trenerforum har et spesifikt tema som skal gi trenene ny informasjon, inspirasjon og kompetanseutvikle de inom noe særlig område. Før sommeren hade vi noen veldige gode Trenerforum. For å starte opp sesongen hade vi på det første Trenerforumet internt fokus, der vi diskuterede Snarøya SK sin spillestil, attityde, verdier, treningsmetodik og lignende. Till det andre Trenerforum fikk vi besøk av Eija Feodoroff, en av Europas beste spesialtrenere i tillslag (skudd, passninger etc) som i en heldag hade foredrag og praksisøkter med våres trenere. Resultetet gjorde meg veldige fornøyd, der jeg kunde se at alle trenere etterpå lagede treninger og øvelser med tillslag-tema og samtidligt instruerede spillene med en høy kvalitet. Til Trenerforum nummer tre fikk vi ennå ett besøk, denne gang av Daniel Nordheim. Daniel har gjort en svær studie i persepsjon, med andra ord når, hvorfor og hvordan en spillere bruker sin blikk på banen for å få overblikk, orientere seg og søke etter med- og motspillere. En utrolig viktig detalje og våres trenere fikk virkeligen viset for seg hvor flinke de beste spillene i verden er på dette. Til det siste Trenerforum før sommeren hade vi igjen et internfokus med oppsummering av våren og ventilering av tankene videre i året.

Till høsten er tanken at vi skal ha tre Trenerforum med et stort fotbollfag. Jeg vil personligen lede et av forumene og ha fokus på 1v1 offensiv - hvordan, hvorfor og når man passerer en motstandere på banen, og fremforallt hvordan man kan trene opp spillere i dette! Jan Henrik vil holde et Trenerforum med fokus på analyse, ett verktøy som på en god måte kan hjelpe en fotballtrenere i sitt arbeide. Jan Henrik sørger for analysearbeidet til Norges Kvinnelandslag hvilket garanterer en høy kvalitet i dette Trenerforum. Til sist blir det et forum med fokus på mental trening og hvordan vi kan bruke disse verktøy for at utvikle våre spillere - både som spillere og som mensker!

Beste h, Oscar Borgh, Sportsjef Ungdom

Kalender

Oktober
MTOTFLS
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

Aktiviteter

17.10.2019
ALLIDRETT 2019-20

17:00 - 18:00

Snarøya skole/Hundsund Idrettsanlegg