Barnefotballen

Barnefotballen er og har vært et viktig satsningsområde for Snarøya SK. Vi er en av få klubber som har ansatte årgangsansvarlige for alle kull i barnefotballen. Vi mener at foreldrenes fantastiske frivillighet kombinert med tett oppfølging fra klubben gir en best mulig barnefotball, der glede, jevnbyrdighet, mestring og fair play står sentralt. Klubben har en leder for barnefotballen og en leder for jentefotballen. Til sammen har vi 2,5 årsverk som jobber med barnefotballen i klubben.

Vi starter opp med organisert fotballtrening det året barna fyller fem år. Oppstarten foregår i månedsskiftet mai/juni, der en årgangsansvarlig fra klubben holder et informasjonsmøte for foreldrene. Barna trener så én gang i uken der den årgangsansvarlige har ansvar for det sportslige opplegget, med foreldre som hjelpetrenere. Denne ordningen foregår i en periode på fem uker, før foreldretrenere tar over ansvaret for det sportslige, med tett oppfølging fra kullets årgangsansvarlige.

Foreldrenes rolle i barnefotballen er svært viktig. Klubben er som alle andre breddklubber basert på frivillighet. Dersom barna skal få et godt fotballtilbud er man avhengig av nok foreldre i de ulike funksjonene rundt kullet. Hvert kull bør ha:

·       Lagledere

·       Trenere

·       Kampledere

·       Cupansvarlige

Erfaring tilsier at jo flere som engasjerer i et verv, desto mer vellykket blir tilbudet.

Kullene starter med seriespill året de fyller syv år. Før dette oppfordres kullene til å spille avtalte treningskamper og cuper. Det er foreldre som fungerer som kampledere.

GJ7år: 3er-fotball – OBOS Miniliga

GJ8-9år: 5er-fotball – Seriespill

GJ10 - 11år: 7er-fotball – Seriespill

GJ12år: 9er-fotball – Nivådifferensiert seriespill

Fotballgruppen arrangerer en dugnad og deltar i Rusken-aksjonen årlig der alle deltar.

Ønsker du mer informasjon eller starte opp med et nytt kull ta kontakt med sportssjef barnefotball Ejdin Djonlic: ejdin@snaroen.no

Her kan du lese årets informasjonsskriv til alle i barnefotballen:

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Kalender

September
MTOTFLS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123