janhenrikoydne@hotmail.com 2018-12-18 12:09:11

Trenerveileder arbeidsbeskrivelse

Snarøya SK Fotball Trenerens trener

Trenerveilederens rolle er å være trenerens trener, i tillegg til å ha et ansvar for at klubbens verdigrunnlag og sportslige retning gjennomføres på forskjellige årganger og lag.

- Trenerveilederen skal være en sparringspartner for den enkelte trener, være retningsgiver på feltet og i praksisen rundt lagene, og sørge for at det er samsvar mellom klubbens sportsplan og faktisk aktivitet og praksis.

-  Arbeidsformen for trenerveilederen i klubben vil gjerne bestå av én til én-oppfølging av trenere, oppfølging og sparring med trenerteam for hele årganger, etablering av levende og regelmessige trenerforum, sikre god kontakt mellom klubbens ledelse, og aktiviteten på trening og kamp.

Arbeidsoppgaver:

Sportsplan:

• Ansvarlig for at sportsplanen og klubbens fagplan legges til grunn for gjennomføring av aktiviteten i klubben.

Trenerforum:

• Planlegging – ansvarlig for å utarbeide en struktur for hvordan trenerforum i klubben skal organiseres.
  • I Snarøya gjennomføres trenerforum 1 gang i uken med alle ansatte
  • Gjennomføring – ansvarlig for at trenerforumene blir gjennomført iht. sportsplan og fagplan.
  • Utdanning av trenere og sørge for at kompetansen videreføres til foreldretrenere og alle årganger.

Klubbens trenere:

• Oppfølging – skal følge opp klubbens trenere i faglige og praktiske spørsmål, være en trener for trenerne!
  • Utdanning – skal kartlegge kompetanse og bidra til at alle trenere har nødvendig utdanning.
  • Rekruttering av nye trenere.

Årshjul for trenerveileder (utgangspunkt for foreldretrenere)

Jan./Feb:

• Gjennomgang av klubbens sportsplan.
  • Nye trenere er på plass.
  • Kartlegging av hvordan oppfølgingen av trenerne skal være gjennom sesongen.

Juni:

• Evaluering av vårsesongen.
  • Gjennomgang av kurstilbud fra krets kommende høst.
  • Påmelding til kurs.

Nov./des.

• Evaluering av sesongen.
  • Planlegging av ny sesong.
  • Kartlegging av hvilke trenere som slutter/er på vei inn i klubben.
  • Kartlegging av utdanningsbehov kommende sesong.

Trenerforum for ansatte:

Snarøya har ukentlig trenerforum for de ansatte trenerne i klubben. Dette er også et forum hvor Stabæk sin ansvarlige for samarbeidsklubbene deltar på (Pål Berg).

-          Agenda settes senest to dager før møte

-          Møte referat skrives og sendes ut til alle trenerne

-          «To do» listen oppdateres

Evalueringsskjema

Snarøya og Stabæk fotball/NTF utarbeider et standardisert skjema som brukes for evaluering av trenere. Trenerne skal ha to dokumenterte møter om utvikling og jevnlig oppfølgning på trening og kamp.

06.01.2020
SUI