Nyhetsbrev Fotball gruppen 2018

Her kan du lese en oppsumering fra fotballgruppen for 2017/2018!!

2018-02-26
janhenrikoydne@hotmail.com

 

Nyhetsbrev fra Fotballgruppa 

Da er 2018 godt i gang! Vi kommer i år til å oppdatere dere kvartalsvis gjennom nyhetsbrev med informasjon og nytt fra Sportslig ledelse og Fotballstyret. Målet er å ha en åpen, bedre og tettere dialog med dere. Vi setter pris på tilbakemeldinger, og håper dere fortsetter å engasjere dere.

Først og fremst, en stor takk til alle som bidro til at kortdugnaden 2017 ble en suksess. Den innbrakte 250.000,- som i tillegg til en rekke andre grep gjorde at fotballen kunne gå ut av året i balanse. Det betyr mye å kunne starte 2018 med blanke ark!

I dette nyhetsbrevet kan du blant annet lese om følgende:

- Selvaag Bolig Cup 
- Kiosk på baneplan
- Dato for årsmøte
- Nye drakter
- Oppdateringer fra sportslig ledelse

 

Selvaag Bolig Cup

 

Selvaag bolig cup i Telenor Arena ble nok en gang en suksess for de mange barna som deltok. Takket være 2010-kullet ble det en fin helg med mye sportsglede. Takk til arrangører og alle spillere/foreldre som gjorde dette til en flott opplevelse!

 

 

Kiosk på baneplan!

 

Som sikkert flere av dere har erfart har vi sammen med bandygruppen gjort trenernes gamle kontor om til kiosk med vindu rett til banen. Denne er et populært tilskudd på isen og vi håper at når fotballen overtar 15. mars at den vil bli et samlingspunkt også for oss. Kioskvakter vil gå på omgang mellom lagene.

 

Årsmøte

 

Årsmøte i Snarøya Sportsklubb avholdes 20. mars kl 1900 i Sportshytta. Velkommen! Se mer info på www.snaroen.no

 

Nye drakter! 

 

Macron – Nye drakter og utstyr. Snarøya har nå inngått en avtale med Macron som ny utstyrleverandør. Macron leverer gode produkter til enda bedre priser enn tidligere via Torshov. Alle lag vil få utdelt nye drakter i god tid før sesongstart. Mer informasjon kommer når det nærmer seg.Det vil bli satt opp egne lagskvelder hvor spillere kan prøve størrelser og bestille utstyr. Her vil spillere få 40% rabatt på alt av tøy fra Macron.  Macron vil også sette opp en egen Snarøya-meny på sine web-sider for de spillere som vil etterbestille utstyr. Da vil man få opp mot 30% rabatt via avtalen vi har. Vi gleder oss til både nye drakter og utstyr i sesongen 2018.

 

Fra sportslig ledelse

Barnefotballen.
Vi har i flere år jobbet hardt med barnefotballen for å øke aktiviteten og kvaliteten på treninger. Vi har kommet et godt stykke på vei, men har enda et stykke igjen til målet vårt som er å bli blant de beste klubbene på spillerutvikling. Vi ser allerede nå gjennom akademiligaen at vi er fult på høyde i alle nivåene mot klubber som er godt etablerte. Vi er ennå en relativ liten klubb på Østlandet sammenlignet de andre klubbene vi konkurrerer mot, men ser at vi holder et høyt nivå på barnefotballen. Dette skal vi fortsette med og bygge videre på.

Jentefotballen. 
Denne avdelingen vokser stadig og har eksplodert de siste to årene. Fra ingen jente- lag i 2016 har vi nå jentelag i alle årskull fra 2007 og nedover. Vi har også fått på plass to seniorlag og vi teller over 130 jentespillere i klubben – flere skal det bli! Snarøya SK har også et samarbeid med Frem 31 der flere av 2006 jentene til Frem nå trener regelmessig med Snarøya spillere noe som har vært utrolig positivt.

Nye trenere. 
Vi har også vært så heldige å få med oss Andrea Wilmann og Heidi Ellingsen fra Stabæk Fotball kvinner som trenere for J2007 årgangen. Disse jentene som spiller fast i toppserien, landslag og er tidligere NTG elever skal være med å øke kompetansen på feltet for jentene. Vi er stolte over ha de med på laget!

 

Ungdomsfotballen.
I 2018 har vi nå valgt å satse tøffere på ungdomslinja i klubben. Etter 6 år med stort fokus på barnefotballen ønsker vi nå å løfte ungdomsfotballen i klubben. Vi skal fortsette det gode arbeidet med barnefotballen, men også jobbe strategisk med å løfte nivået i ungdomsfotballen.

Analyse. 
Vi har nå inngått et samarbeid med Interplay for å gjøre analyse av spillere og lag i ungdomsfotballen. Det blir satt opp rutiner for gjennomføring av analyse etter kamper med ungdomslagene. Dette blir en del av spillerutviklingsløpet på ungdomssiden.

Årsplan. 
Det vil fremover også bli satt opp en årsplan for ungdomslagene med tanke på hvilke turneringer og cuper som de ulike årgangene skal delta på. Dette skal planlegges i god tid slik at både dugnad og ferier enkelt kan planlegges i forhold til cuper.

Nytt A-lag. 
A-laget vil i år bestå av juniorspillere kombinert med noen seniorspillere. Vi ønsker å satse på de unge spillerne i klubben samt ha som mål om å rykke opp flere divisjoner. På sikt ønsker vi å komme oss opp til 2.-3. div. i seriesystemet. Det vil bli gode rammer for det nye A-laget (MSA) og i år kan du følge laget live fra alle kamper (gjelder også de andre ungdomslagene i klubben).  Det er en tøff utfordring for spillerne, men en utfordring de kommer til å ta på strak arm.

Snarøya har også startet et B-lag som skal spille i 8. div. i årets sesong. Det er en arena for spillere som ønsker å spille kamper og trene litt mindre. Det er første gang vi har klart å få to seniorlag i klubben. Laget trener 1 gang i uken og har ambisjoner om å rykke opp til 7. div..

 

Stabæk samarbeid. 
Vi har i den siste perioden gått inn i et enda tettere samarbeid med Stabæk Fotball. Vi jobber nå på flere plan om både sportslig utvikling og klubbutvikling. Nye rutiner og gode referanser mellom klubbene skal styrke det sportslige innholdet i hele klubben. Vi gleder oss stort til fortsettelsen.

Kick-off Snarøya! 
Snarøya kick-off er satt til 21. april (dato kan endres). I år ønsker vi å lage en stor fotballfest for alle lag og spillere i klubben. En felles kick-off med kamper for alle årgangene i klubben. Fra M48 til gutter/jenter 6 år. Denne dagen vil alle kunne se alle lag i klubben spille og en sosial setting for alle Snarøya spillere.

Telenor Xtra.
Vårt akademi er stadig i utvikling og nye rutiner legges for 2018 sesongen. Stadig flere spillere trener nå flere ganger i uken både med TX og lagstreninger. Dette ser vi resultater av og håper enda flere melder seg på. Dette er et supert tilbud for spillere som ønsker å trene mer. Vi har tidligere hatt besøk av NFF som bekrefter at vi er blant topp 3 av alle Telenor Xtra klubber i landet. Både i antall spillere og innhold. Dette er utrolig gøy for en liten klubb som Snarøya. Vi skal fortsette å utvikle produktet og håper dere vil være med oss på reisen.

Kvalitetsklubb.
Snarøya går i disse dager inn i prosessen til å bli godkjent som kvalitetsklubb i NFF.  Av 159 klubber i Oslo Fotballkrets er det pt kun 9 klubber som er godkjent kvalitetsklubb. Snarøya ligger godt i rute og vi håper å få dette på plass i 2018.  Det er et omfattende arbeid med kvalitetskrav både til organisasjon, aktivitet og samfunnsansvar. Alle trenere jobber daglig for å gi det beste utviklingsløpet til alle spillere i klubben. Dette er en prosess som aldri står stille. Vi har god kontinuitet på trenersiden med personer som ønsker å utvikle klubben videre i årene som kommer.

Til slutt noen personlige betraktninger. 
Som trener nå i 18 år har jeg sett mange spillere med ulike ambisjoner. En trend de siste årene i hele bransjen er at mange spillere og foreldre blir for utålmodige.  Grensen på å flytte på seg blir stadig tynnere og mange tror at enkle grep vil gjøre underverk. Slik er det ikke, det er mange faktorer som spiller inn for en god utvikling. Vi har spillere som dekker hele skalaen fra å bli proff til å ha en sosial arena. Begge er like viktig. Felles for alle er det individuelle behovet for utvikling og mestring. For de som har en mer sosial tilnærming og kanskje har fotball som sin sekundære idrett så er dere like viktige. Alle har ulike ambisjoner og fotball skal ha tilbud til alle. Så lenge man har lyst til å spille fotball og bidrar på trening/kamp skal vi ha et tilbud til deg. Vi ønsker å ha tilbud til alle i klubben og ha flere lag i alle årganger slik at du alltid kan finne din arena. For dere som ønsker å bli best så skal jeg gi dere noen innspill. Gjennomsnittsalderen for å slå igjennom på toppnivå er 23 år. I et langt utviklingsløp vil treningstalent alltid slå talent. Spillere som har kommet lengst på ferdighetsskalaen vil ikke nødvendigvis nå lengst. Bak disse 23 årene er det systematisk trening over tid med kvalitet som er nøkkelen. Det handler ikke om hvilken farge du har på drakten eller hvilke fotballsko du har fått, men hvor mye du selv legger ned av hardt arbeid. Ofte sier man at 10.000 timer i 10 år gjør deg til en ekspert – fakta er vel at den moderne fotballen mest sannsynlig ligger lagt over dette. Disse timene får du aldri gjennom bare organisert trening – egentrening og lek på løkka er også alfa omega. Vi må aldri glemme at vi jobber med mennesker og for at de skal lykkes handler det også om hverdagen. Faktorer som skole, familie, venner, motivasjon, kosthold og søvn er noen faktorer som også påvirker oss i utviklingsløpet. Vi ønsker alle i fotballen lykke til i sesongen 2018 og håper dere blir med å utvikle klubben årene som kommer.

Riktig god trening! Jan Henrik Øydne, Sportslig leder Snarøya SK

Kalender

Oktober
MTOTFLS
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket